Verrijdbare wanden

Verrijdbare wanden zijn er in verschillende soorten en maten. Vaak worden de wanden gebruikt om een ruimte tijdelijk te splitsen. Zo kan een vergaderzaal worden verdeeld in tweeën of kan er een aparte keuken gecreëerd worden vanuit een bestaande ruimte. In onderstaand artikel bespreken we de diverse mogelijkheden en oplossingen.

De voordelen van verrijdbare wanden

Verrijdbare wanden zijn licht van gewicht en kun je snel en eenvoudig plaatsen en  verwijderen. Hiermee maak je makkelijk de flexibele ruimtes die je nodig hebt op school of op kantoor. Bijvoorbeeld om snel een vergaderruimte te creëren.  

Verrijdbare wanden zijn ook handig om een ruimte optimaal te benutten. Verdeel een groot lokaal in tweeën of maak meerdere kleinere ruimtes om verschillende activiteiten te organiseren. 

Wanneer je de wanden niet meer nodig hebt kun je ze aan de kant rijden.

Verrijdbare wand met logo op kantoor

Welke soort verrijdbare wanden zijn er ?

Het aanbod in verrijdbare wanden is groot.  Er zijn verschillende systemen die passen bij de juiste oplossing voor kantoor of school. Zo zijn er verrijdbare wanden met een railsysteem die een ruimte perfect kunnen opdelen, maar altijd op dezelfde manier. Sommige van deze systemen kunnen volautomatisch dicht en open rijden wat natuurlijk super makkelijk is.    

Als je een flexibeler systeem wilt dan kun je ook gaan voor verrijdbare wanden met wielen. Zo heb je de keuze om de verrijdbare wand precies te plaatsen waar jij die wilt hebben.  

Tips voor het kiezen van de juiste verrijdbare wand

Hoe makkelijk is een wand te verplaatsen ? Niet alle verrijdbare wanden zijn even geschikt om door bijvoorbeeld gangen te rijden.  

Een verrijdbare scheidingswand op wielen is uiteraard makkelijker te verplaatsen dan een wand met rails. 

Wat voor soort afwerking heeft de wand? Kan je zelf de kleur bepalen ? Of zelfs een logo op de wand bedrukken of een andere achtergrond naar keuze. 

Kun je de wand op maat laten maken ? Een wand op maat past altijd. 

Wil je de wand ook makkelijk kunnen opbergen ? Waar kan je hem dan makkelijk wegzetten en hoe groot moet de wand dan zijn. 

Gebruikte materialen bij verrijdbare wanden

De verrijdbare wanden zijn er in diverse uitvoeringen en maten. Hierdoor kun je altijd een oplossing vinden die past bij de ruimte waarin je ze wilt gebruiken. 

De meeste verrijdbare wanden zijn gemaakt van aluminium of MDF en hebben een spaanplaat achterkant. Daarnaast zijn de wanden voorzien van een speciale coating waardoor ze krasvast en schokbestendig zijn.  

MDF is een materiaal dat veel wordt gebruikt bij de fabricage van wanden. Het is licht van gewicht, stevig en heeft een fraaie uitstraling. Aluminium is sterk en licht van gewicht en heeft een moderne uitstraling. 

Ook wordt er vaak gebruik gemaakt van diverse glas, spiegel, pvc doek of textiel. 

Mogelijke toepassingen van verrijdbare wanden

Verrijdbare wanden kunnen op vele manieren worden ingezet.  Zo zijn ze ideaal voor:

- scheiding van ruimtes

- het maken van een aparte keuken of werkplek

- vergaderruimtes

- schoolruimten

- spreekkamers

- kantoorruimten

Verrijdbare Scheidingswanden van Kamerscherm.nl

Kamerscherm.nl is dé specialist in verrijdbare scheidingswanden. Wij leveren hoge kwaliteit op maat gemaakte scheidingswanden tegen scherpe prijzen. 

Al onze wanden zijn eenvoudig te verplaatsen en kunnen worden bedrukt aan beide kanten.

Neem nu contact met ons op voor meer informatie over onze scheidingswanden